Nieuws

 • Verkiezing Europees Parlement

  De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. De stemming vindt niet in alle lidstaten op dezelfde dag plaats. In Nederland mogen inwoners stemmen op donderdag 23 mei 2019.

 • Praat mee in politiek debat

  Bent u er al uit op wie u gaat stemmen op 20 maart bij de verkiezing van de leden van provinciale staten? Wilt u meer weten waar de partijen voor staan, kom dan naar het politiek debat.

 • Online stemhulp!

  Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het Waterschap. Weet u al op welke partij of partijlid u gaat stemmen of kunt u nog wat hulp gebruiken? MijnStem helpt u uit te vinden welke partij het best bij u past. Via www.mijnstem.nl kunt u de online stemhulp invullen voor beide verkiezingen.

 • In het buitenland tijdens EUParlement verkiezingen?

  Op 23 mei a.s. vindt de verkiezing van de leden van het Europees Parlement plaats. Nederlanders die tijdelijk in het buitenland zijn, kunnen bij deze verkiezing stemmen via volmacht of per briefstem. De aanvraag om per brief te stemmen verloopt via de website van de gemeente Den Haag.

 • Ondersteuningsverklaring

  Om mee te kunnen doen aan de Provinciale staten- en Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 moeten politieke partijen die nog geen zetel hebben, per kieskring waarin zij willen deelnemen 30 ondersteuningsverklaringen inleveren.

 • Experiment Centraal tellen

  Op woensdag 20 maart 2019 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen plaats en op donderdag 23 mei 2019 verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit jaar doet de gemeente Nieuwkoop mee aan het experiment 'centraal tellen'.

 • Waterschapsverkiezingen: waar stem ik op?

  Op 20 maart 2019 vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Maar wat houden deze verkiezingen eigenlijk in?
   

 • Stemrecht EU-burgers

  Niet-Nederlanders die in Nederland wonen en tot een andere EU-lidstaat behoren, hebben onder een aantal voorwaarden stemrecht voor Europees Parlementsverkiezingen (EP-verkiezingen).

 • Uitslagenavond verkiezingen

  Woensdagavond 21 maart 2018 presenteert burgemeester Buijserd de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Nieuwkoop. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom in de hal van het gemeentehuis in Nieuwveen. De avond begint om 22.00 uur. De burgemeester presenteert aan de hand van percentages een eerste indicatie van de uitslag. Deze indicatie is op basis van een eerste telling door de stembureaus. 

 • Definitieve uitslag

  De uitslag is bekend. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was 58,1%. De opkomst bij het referendum was 55,8%. Bij het referendum stemde 53,8% (6.591) voor en 41,9% (5.127) tegen.

 • Stempassen zijn bezorgd

  De stempassen in de gemeente Nieuwkoop zijn bezorgd! Geen stempassen ontvangen of  is uw stempas kwijt of beschadigd? Vraag dan een vervangende stempas aan. 

 • Lancering stemwijzer

  Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente een StemWijzer laten maken.

 • Nummering kandidatenlijsten bekend

  Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau van de gemeente Nieuwkoop op 9 februari 2018 is de nummering van de kandidatenlijsten als volgt vastgesteld:

 • Kandidatenlijsten Gemeenteraadsverkiezing 2018 ter inzage

  Op dinsdag 6 februari 2018 heeft het centraal stembureau in een besloten zitting de ingeleverde kandidatenlijsten onderzocht / beoordeeld. Hierbij zijn geen verzuimen geconstateerd.

 • Bent u de stemwijste van Nieuwkoop?

  Doe dan mee aan de verkiezingsquiz op zaterdag 17 februari om 10.15 uur. De quiz wordt georganiseerd in Nieuwveen, Schoterhoek 33.

 • Verkiezingsdebatten

  Benieuwd waar de Nieuwkoopse politieke partijen voor staan? Bezoek dan de verkiezingsdebatten die georganiseerd worden door RTV Lokaal i.s.m. RTV Hollands Midden.

Top